Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Soros mézes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lap

  • 3 evőkanál méz
  • 24 dkg cukor
  • 5 evőkanál tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 3 kávéskanál szódabikarbóna
  • 75 dkg liszt

Krém

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál gríz
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 kocka margarin

Máz

  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál forró víz
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A lapok hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött habosra keverjük, majd összedolgozzuk a liszttel. Az így kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egy nagyméretű tepsi hátoldalán egyenként kisütjük őket. Akkor jó, ha illatosan “kiabál”, ez kb. 10 percet jelent.

A krémhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal kihabosítjuk, majd a kihűlt darás krémmel összedolgozzuk.

A sütemény összeállítása:

Az első mézes lapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral, és ráhelyezzük a harmadik lapot. Erre jön a krém másik fele, majd végül a negyedik lap. A máz hozzávalóit összemelegítjük, és még melegen a sütemény tetejére kenjük.

Hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább egy éjszakán át, hogy a lapok megpuhuljanak. Ezután szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/soros-mezes/