Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós karamellás pohárkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg zabfalat apróra törve vagy darálva

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 8 dkg porcukor
  • 180 ml habtejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Sós karamella

  • 20 dkg kristálycukor
  • 125 ml tejszín (30 %-os)
  • 8 dkg vaj
  • 1 csapott teáskanál só

Elkészítése

A cukrot egy vastag aljú edényben karamellizáljuk szép világos színűre, majd adjuk hozzá a vajat és hagyjuk felolvadni (a vajat és a karamellt is).

Ezután óvatosan keverjük hozzá a tejszínt és addig keverjük, amíg a karamell teljesen felolvad. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a sót. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét jó alaposan kikeverjük a cukorral, citromlével és a vaníliával. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk krémbe és alaposan elkeverjük.

Kezdjük a rétegezést. A pohár aljába tegyünk egy réteg kekszet, erre kanalazzunk krémet és a krémre pedig karamellt. Újra keksz, krém és karamell.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sos-karamellas-poharkrem/