Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Sós karamellás sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Alap: A kekszet daráljuk le és keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 24 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és az oldalára is vágjunk belőle, majd simítsuk bele a kekszes alapot forma aljába, majd jól nyomkodjuk bele. 150 fokra melegített sütőben süssük 15 percig. Sajkrémes réteg: A hozzávalókat mérjük ki egy nagyobb edénybe, majd egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2023.11.10.

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformáhozAlap

Sajtkrémes réteg

Sós karamell

Elkészítése

Alap:

A kekszet daráljuk le és keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 24 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és az oldalára is vágjunk belőle, majd simítsuk bele a kekszes alapot forma aljába, majd jól nyomkodjuk bele.

150 fokra melegített sütőben süssük 15 percig.

Sajkrémes réteg:

A hozzávalókat mérjük ki egy nagyobb edénybe, majd egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává. Az elősütött kekszes alapra öntsük rá óvatosan a tojásos-mascarponés keveréket, majd toljuk vissza a sütőbe kb 60-70 percre. Akkor jó, amikor a teteje kezd kissé barnulni.

Résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.

Karamell:

A cukrot alacsony lángon kezdjük karamellizálni. Amikor már szép a színe, akkor adjuk hozzá a vajat és a tejszínt is és keverjük addig, amíg a keremell felolvad teljesen. Ha szeretjük a sós karamellt, akkor keverjük bele a sót is.

Ha nem olvadt fel a karamell teljesen, akkor szűrjük át.

A kész karamellt öntsük a torta tetejére és tálalhatjuk is.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is