Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós karamellás sajttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformáhozAlap

  • 25 dkg zabkeksz
  • 12,5 dkg vaj olvasztva

Sajtkrémes réteg

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojás

Sós karamell

  • 10 dkg kristálycukor
  • 7 dkg tejszín (30 %-os)
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 teáskanál só (ha nem szeretjók a sós karamellát, akkor ez ki is maradhat)

Elkészítése

Alap:

A kekszet daráljuk le és keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 24 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és az oldalára is vágjunk belőle, majd simítsuk bele a kekszes alapot forma aljába, majd jól nyomkodjuk bele.

150 fokra melegített sütőben süssük 15 percig.

Sajkrémes réteg:

A hozzávalókat mérjük ki egy nagyobb edénybe, majd egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává. Az elősütött kekszes alapra öntsük rá óvatosan a tojásos-mascarponés keveréket, majd toljuk vissza a sütőbe kb 60-70 percre. Akkor jó, amikor a teteje kezd kissé barnulni.

Résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.

Karamell:

A cukrot alacsony lángon kezdjük karamellizálni. Amikor már szép a színe, akkor adjuk hozzá a vajat és a tejszínt is és keverjük addig, amíg a keremell felolvad teljesen. Ha szeretjük a sós karamellt, akkor keverjük bele a sót is.

Ha nem olvadt fel a karamell teljesen, akkor szűrjük át.

A kész karamellt öntsük a torta tetejére és tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sos-karamellas-sajttorta-2/