Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós kelt háromszögek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • csipet só

A töltelékhez

  • 330 g tejföl
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,5 doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg kockára vágott sonka

Elkészítése

A lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és rámorzsoljuk az élesztőt, ráütjük a tojást és megsózzuk.

A víz folyamatos hozzáadása mellett közepesen lágy tésztát dagasztunk a hozzávalókból. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni meleg helyen.

Ameddig a tészta kel, addig elkészítjük a töltelékeket.

A tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, a kukoricát, a reszelt sajtot és a sonkát összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 30*30 cm-es négyzetre nyújtunk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Éles késsel a tekercset jobbra ferdén, majd balra ferdén vágjuk, így a tésztából háromszögeket kapunk.

Tepsibe helyezzük a háromszögeket, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sos-kelt-haromszogek/