Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 1 mk sütőpor 20 dkg margarin/vaj 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás 2 ek holland kakaópor Töltelék: trüffelkrém, vagy mogyorókrém Elkészítése: A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrokat is. Ezután a felkockázott, hideg margarint adjuk hozzá, és összemorzsoljuk a liszttel. Egy kis tálkában gyengéden […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Brioche
Beküldte: 2015.04.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 20 dkg margarin/vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek holland kakaópor

Töltelék:

  • trüffelkrém, vagy mogyorókrém


Elkészítése:

A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrokat is. Ezután a felkockázott, hideg margarint adjuk hozzá, és összemorzsoljuk a liszttel.

Egy kis tálkában gyengéden felverjük a tojást, és félrerakjuk. A tésztamorzsát válasszuk ketté, és az egyik részhez adjunk hozzá két evőkanálnyi kakaót. A felvert tojás egyik felét rakjuk a vaníliás morzsához, a másik részét a kakaós tésztához. Mindkettőt gyúrjuk át alaposan, készítsünk belőle linzertésztát (ha igényli a tészta, 1-2 ek tejjel javíthatunk az állagán, nekem nem kellet).

A két tésztát csomagoljuk frissen tartó fóliába, és rakjuk legalább 1 órára a hűtőbe (akár 1-2 napot is pihentethetjük, ha előre szeretnénk dolgozni).
A tésztaalapokat vegyük ki, és hagyjuk állni egy fél órát szobahőmérsékleten. Ezután mindkettőt kissé nyújtsuk ki, rakjuk egymásra, és együtt is nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra. Ha ezzel elkészültünk, tekerjük fel, mint a bejglit és rakjuk újabb 15 percre vissza a hűtőbe.

A pihentetési idő letelte után egy éles késsel vágjunk kb. 1 cm-es szeleteket, amit nyújtófával kissé nyújtsunk ki, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle egységes korongokat.

Tegyük sütőpapíros tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 8-9 percet. Pár percig hűtsük süteményrácson, majd töltsük meg a tetszőleges krémtöltelékkel. Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Brioche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is