Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sportszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • só
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej

A krémhez

  • 6 dl tej
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • kevés rumaroma

A csokoládémázhoz

  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

A sütemény alapjához először a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, a porcukrot és a sót szárazon összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a margarint és a tejet, majd alaposan összegyúrjuk, hogy laza tésztát kapjunk. A tésztát négy egyenlő cipóra osztjuk, és mindegyiket rögtön kinyújtjuk. A cipókat lisztezett nagy gáztepsi hátán egyenként megsütjük, hogy 4 lapot kapjunk.

Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. Először a pudingport a tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd felfőzzük. Amikor a krém forró, hozzákeverjük a porcukrot, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kikevert margarint, amelyet kakaóval ízesítettünk, végül pedig a rumaromát. Ezzel a krémmel megtöltjük a süteménylapokat.

Csokoládémáz:

A kakaót, tejet és porcukrot hidegen kikeverjük, amíg krémes állagú nem lesz, majd felmelegítjük, amíg a cukor teljesen elolvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, és az egészet jól elkeverjük. A csokoládémázat a sütemény tetejére rácsorgatjuk, majd a süteményt szeletelhetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sportszelet-4/