Egy tálban felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, és habverővel jó habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat és az ecetet, majd habverővel simára dolgozzuk a tésztát. A masszát egy 2 literes jénai tálba öntjük, és belenyomkodjuk a meggyet. A tálat 5 percre a mikró legmagasabb fokozatára tesszük, majd amikor elkészült, óvatosan kifordítjuk egy tálra. A süteményt porcukorral megszórva tálaljuk.
Variációk:
A meggy helyett használhatunk epret, málnát, szedret, ribizlit vagy más gyümölcsöt is. Ha kakaós vagy diós verziót szeretnénk, akkor 5 evőkanál liszt helyett 4 evőkanál lisztet és 1 evőkanál kakaót vagy darált diót adunk hozzá. A süteményt akár gyümölcs nélkül is elkészíthetjük, majd lekvárral vagy tejfölös cukros krémmel megkenhetjük, de mazsolával is finom változat készíthető.
Ez a sütemény rengeteg módon variálható, így mindig új ízvilágot teremthetünk vele!