Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stollwerck szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 0,5 dl tej

Krémje

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg margarin

A tetejére

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
Stollwerck szelet

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként 30×20 cm-es téglalapra nyújtjuk, és tepsi hátán előmelegített sütőben, 180 fokon, pár perc alatt (maximum 10 perc) kisütjük őket.

A krém elkészítéséhez 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd óvatosan felöntjük 2,5 dl tejjel. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, és hozzáadjuk a karamellás tejhez. Állandóan kevergetve besűrítjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint, és alaposan kidolgozzuk a krémet. Ezzel a krémmel töltjük meg a kisült lapokat.

A sütemény tetejére habot simítunk: a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. 10 dkg cukrot karamellizálunk, egy sütőpapírra öntjük, hagyjuk megszilárdulni, majd összezúzzuk, és a hab tetejére szórjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/stollwerck-szelet-2/