Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stollwerck szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 17 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Sütés előtt picit megszurkáljuk a tésztát, hogy ne legyen hólyagos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égjen.

A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejjel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezután hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Tovább főzzük, amíg a margarin el nem olvad.

5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Megvárjuk, amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/stollwerck-szelet/