Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Sült alma diós töltelékkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 édes alma 10 dkg darált dió 5 dkg mazsola 1 csomag vaníliás cukor 2-3 ek méz (vagy cukor) 1 mk fahéj 1 dl édes fehérbor 1 citrom reszelt héja 1 citrom leve Elkészítése: Az almákat pucoljuk meg, és szúrjuk ki a magházukat, és vágjunk kissé nagyobb lyukat, hogy legyen helye a tölteléknek. Citromlével […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2016.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 édes alma
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek méz (vagy cukor)
  • 1 mk fahéj
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve


Elkészítése:

Az almákat pucoljuk meg, és szúrjuk ki a magházukat, és vágjunk kissé nagyobb lyukat, hogy legyen helye a tölteléknek. Citromlével csepegtessük meg, hogy ne barnuljon be.

A darált diót a mézzel, a mazsolával, a citrom reszelt héjával, a maradék citromlével keverjük jól össze. Annyi bort adjunk hozzá, hogy ne legyen túl híg a masszánk. Tegyük egy serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett kis lángon 2-3 percig főzzük, hogy a dió kissé karamellizálódjon. Hagyjuk langyosra hűlni.

A töltelékkel pakoljuk meg az almákat. A tetejére rátehetjük a kivájt darabokat is.

Egy sütőformába öntsünk 0,5 dl bort, és helyezzük bele a megtöltött almákat. Előmelegített, 160 fokos sütőben légkeveréssel 25 perc alatt süssük készre.

[box style=”info”]Kicsit hagyjuk hűlni tálalás előtt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is