Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Sült kolbász burgonyával cseréptálban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Legalább fél óráig vízben áztatjuk a cseréptálat (egyszerűen vizet öntünk bele, majd lefedve állni hagyjuk). Mindeközben megpucoljuk a burgonyát, majd hagyjuk vízben ázni. Megpucoljuk és felvágjuk a hagymát és a gombát. A kolbászt felkarikázzuk. Kiöntjük a vizet a cseréptálból, majd kis darabokra aprítjuk a burgonyát egyenesen a cseréptálba tesszük a kolbásszal, gombával és hagymával együtt. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Arnold Robert Turdean
Beküldte: 2019.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Legalább fél óráig vízben áztatjuk a cseréptálat (egyszerűen vizet öntünk bele, majd lefedve állni hagyjuk).

Mindeközben megpucoljuk a burgonyát, majd hagyjuk vízben ázni.

Megpucoljuk és felvágjuk a hagymát és a gombát. A kolbászt felkarikázzuk.

Kiöntjük a vizet a cseréptálból, majd kis darabokra aprítjuk a burgonyát egyenesen a cseréptálba tesszük a kolbásszal, gombával és hagymával együtt.

Kevés olajjal leöntjük a cseréptál jelenlegi tartalmát. Ezt követően a fent felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük. Egy fakanállal alaposan összekeverjük egészen addig, amíg minden hozzávaló teljesen összekeveredett. Végül ráaszórjuk a tetejére a sajtot.

Amikor ezzel megvagyunk, lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A cseréptál legyen a sütő alsó felében (de nem érve a lángot) ügyelve arra, hogy megfelelő helyet hagytunk a cseréptál felett annak érdekében, hogy időről időre megnézzük, hogy a burgonya kellőképpen átsült-e már.

Kis lángon (160 fok) sülni hagyjuk az ételt körülbelül egy-másfél órán át, egészen addig, amíg a burgonya teljesen meg nem sült. Sülés közben nem kell kavargatni.

Óvatosan kivesszük a sütőből az ételt, majd tálalhatjuk. Fogyasztás előtt az ételt alaposan megöntözzük házi paradicsomlével.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Arnold Robert Turdean
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is