Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült kolbász burgonyával cseréptálban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 ml olaj
  • 80 dkg kolbász
  • 25 dkg gomba (nálam champion)
  • 1 liter paradicsomlé
  • 20 dkg reszelt sajt
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

Legalább fél óráig vízben áztatjuk a cseréptálat (egyszerűen vizet öntünk bele, majd lefedve állni hagyjuk).

Mindeközben megpucoljuk a burgonyát, majd hagyjuk vízben ázni.

Megpucoljuk és felvágjuk a hagymát és a gombát. A kolbászt felkarikázzuk.

Kiöntjük a vizet a cseréptálból, majd kis darabokra aprítjuk a burgonyát egyenesen a cseréptálba tesszük a kolbásszal, gombával és hagymával együtt.

Kevés olajjal leöntjük a cseréptál jelenlegi tartalmát. Ezt követően a fent felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük. Egy fakanállal alaposan összekeverjük egészen addig, amíg minden hozzávaló teljesen összekeveredett. Végül ráaszórjuk a tetejére a sajtot.

Amikor ezzel megvagyunk, lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A cseréptál legyen a sütő alsó felében (de nem érve a lángot) ügyelve arra, hogy megfelelő helyet hagytunk a cseréptál felett annak érdekében, hogy időről időre megnézzük, hogy a burgonya kellőképpen átsült-e már.

Kis lángon (160 fok) sülni hagyjuk az ételt körülbelül egy-másfél órán át, egészen addig, amíg a burgonya teljesen meg nem sült. Sülés közben nem kell kavargatni.

Óvatosan kivesszük a sütőből az ételt, majd tálalhatjuk. Fogyasztás előtt az ételt alaposan megöntözzük házi paradicsomlével.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sult-kolbasz-burgonyaval-csereptalban/