Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Sült túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Linzer tészta: 20 dkg liszt 10 dkg margarin 5 dkg porcukor 1 tojás sárgája csipet só 1 cs vaníliás cukor reszelt ciromhéj Túró töltelék: 1/2 kg túró 3 egész tojás 16 dkg cukor 34 g keményítő 1,6 dl (hab)tejszín citromhéj vaníliás cukor Elkészítése: Először begyúrjuk a linzer tésztát. A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.11.16.

Elkészítése

Hozzávalók:
Linzer tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • reszelt ciromhéj

Túró töltelék:

  • 1/2 kg túró
  • 3 egész tojás
  • 16 dkg cukor
  • 34 g keményítő
  • 1,6 dl (hab)tejszín
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

Elkészítése:

Először begyúrjuk a linzer tésztát. A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a margarint, belegyúrjuk a porcukrot, a tojások sárgát, a citrom héjat, sót és a vaníliás cukrot is. Ne gyúrjuk sokáig, csak míg összeáll. Ezután tegyük hűtőbe egy jó fél órára.

Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk kb fél centi vastagra, majd egy 22 cm átmérőjű karikát vágjunk ki belőle (tegyük rá a formát és úgy vágjuk körbe). A forma alját borítsuk sütőpapírral és fektessük bele a tésztát. Jól szurkáljuk meg villával. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük majdnem készre. Szép színt kapjon a teteje. A tésztából leeső részeket gyúrjuk újra össze és nyújtsuk ki. Szaggassuk ki linzer kiszúrókkal.

Ha kész a torta alapja, akkor vegyük ki a sütőből és keverjük össze a krémet. A töltelékhez a túrót törjük át egy szitán (fém tésztaszűrő is megfelel), tegyük hozzá a cukrot, vaníliát, tojásokat és keverjük jól össze. Ezután keverjük bele a keményítőt, a habtejszínt, citromhéjat.

A krémet töltsük a megsült tésztára, majd tegyük vissza a sütőbe és mérsékeljük a hőt 160 fokra. Nagyjából 90 perc alatt süssük készre.

Ha megsült, tálalás előtt teljesen hűtsük ki. Nehéz megvárni, de megéri, különben nem lehet szép szeleteket vágni.
Ugye, milyen guszta? Rumos szilvalekvárral vagy magában fogyasztottuk. Szerintem leginkább savanykás gyümölcsök illenek hozzá, de valaki a sárgabaracklekvárra esküszik. Hát én a fanyarságra szavazok. De döntse el mindenki magának.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is