Elkészítése
Hozzávalók:
Hozzávalók a túrógombóchoz:
- 450 g túró
- 4 evőkanál búzadara
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- + egy kis porcukor ízlés szerint
Mártáshoz:
- vödrös tejföl (850 g)
- porcukor ízlés szerint
- 2 tojás
- pici só
Elkészítése:
A gombócokhoz a túrót áttöröm villával, majd hozzáadom a búzadarát, a citrom héját és levét valamint a 2 tojás sárgáját. A fehérjét alaposan felverem, és az előzőekhez adom. Ízlés szerint ízesítem cukorral. Gombócokat formázok, majd egy tűzálló tálba teszem őket.
A tejfölt elkeverem a porcukorral és a tojásokkal, és ráöntöm a gombócokra. 180 fokon kb. 30-35 percig sütöm. Ízlés szerint fahéjas porcukorral, lekvárral tálalható, de így natúron is nagyon finom


