Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Sütőtök tekercs sajtkrémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőtök tekercs sajtkrémmel igazi őszi desszert, amely a fűszeres piskótát lágy krémmel ötvözi. A sütőtök természetes édessége és a dió ropogóssága különleges harmóniát alkot, amit a mascarponés krém tökéletesen kiegészít. Ez a sütemény nemcsak látványos, de nagyon kiadós is, így vendégvárónak is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.11.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, és egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, a szerecsendiót és a csipet sót egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben a tojásokat a barna cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét. Kis adagokban beleforgatjuk a száraz hozzávalókat, amíg piskótaszerű tésztát kapunk. A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a durvára darált dióval, és 12–15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha enyhén megnyomva rugalmas a tészta.

A kisült tésztát konyharuhára borítjuk, amelyre előzőleg porcukrot szitáltunk, méghozzá a diós felével lefelé. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével a rövidebb oldalától feltekerjük. Így rövidebb tekercset kapunk, de így is bőségesen elegendő lesz. Rácsra téve hűtjük.

Krém elkészítése

A vajat a porcukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük, majd tovább dolgozzuk a mascarponéval (vagy az előzőleg lecsepegtetett tejföllel). A krémet felhasználásig hűtőben tartjuk.

Tekercs összeállítása

A teljesen kihűlt tésztát óvatosan kitekerjük, egyenletesen megkenjük a sajtkrémmel, majd ismét feltekerjük. Hűtőben legalább 2–3 órát pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen és az ízek összeérjenek.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk reszelt narancshéjjal vagy citromhéjjal, így friss, üde ízt adhatunk a süteménynek. Ha nem szeretjük a szegfűszeget vagy a szerecsendiót, nyugodtan elhagyhatjuk, a fahéj és gyömbér párosa önmagában is remek ízt biztosít.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is