Elkészítése
Hozzávalók:
- 1/2 kg sütőtök
- 250 dkg tönkölyliszt (sima liszt is jó)
- 8-10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 nagyobb narancs
- gyömbér
- 1 csomag sütőpor
- só
- fahéj
- 3-4 evőkanál jó minőségű olaj
Mázhoz:
- 1 tábla fehér csoki
- 150 g krémsajt vagy mascarpone
- Díszítéshez:
- 2 kiskanál cukor
- tökmag
Elkészítése:
A lisztet, cukrot, sütőport, sót és a fahéjat összekeverjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojásokat az olajjaj és a narancs levével.
A tököt, narancs héját és a gyömbért is lereszeljük.
A nedves anyagokhoz adjuk a reszelt tököt, narancshéjat, gyömbért és a lisztes keverékat, majd alaposan eldolgozzuk.
Egy 28*20 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, a masszát belesimítjuk, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült rácsra téve kihűtjük.
A mázhoz a csokit felolvasztjuk vízgőz felett, majd ha felolvadt belekeverjük a krémsajtot és rásimítjuk a kihűlt tésztára.
A tökmagot megpirítjuk egy üres serpenyőben kevés cukorral, majd a süteményt ezzel díszítjük.

