Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Sütőtökös-diós sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 25 dkg dió (darált) 25 dkg liszt 25 dkg sütőtök 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű) 25 dkg cukor 5 db tojás csipet só 1 csomag vaníliás cukor 1/2 csomag sütőpor Tetejére: sárgabaracklekvár durvára darált dió Elkészítése: (Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm) A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2014.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg dió (darált)
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor

Tetejére:

  • sárgabaracklekvár
  • durvára darált dió


Elkészítése:

(Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)

A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.

Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.

A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.

A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) és előmelegített sütőben, legalsó rácsán 170 fokon kb: 60-65 percig sütjük.

Amikor megsült kihűtjük, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából. (lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)

Megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval. Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.

Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! 🙂

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is