Elkészítése
A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, eltávolítjuk a magházát, majd 240 °C-on puhára sütjük. Ha megsült, villával vagy botmixerrel pépesítjük, majd összekeverjük a vajjal és a tojásokkal.
A lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőtökös-vajas keverékhez, és sima tésztává dolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt muffinokat ízlés szerint hántolt tökmaggal díszíthetjük.
Tipp
Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a tésztához keverhetünk egy kevés őrölt fahéjat vagy gyömbért. A tetejét megszórhatjuk porcukorral is, így még mutatósabb lesz.
