Elkészítése
A tojásokat egy nagy tálban kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat vagy olajat, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, majd belekeverjük a fahéjat és a vaníliás cukrot. Ezután hozzáadjuk a reszelt sütőtököt, és alaposan összekeverjük.
Apránként beleforgatjuk a lisztet és az apróra darabolt étcsokoládét. A masszából kisebb golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket egymástól távol, mert sütés közben megnőnek.
Előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük a sütiket. Ha kihűltek, elkészítjük a cukormázat: a porcukrot kevés vízzel simára keverjük, majd nyomózsákba töltjük. A sütik tetejét tetszés szerint díszítjük, például tökfej mintával.
Tipp
A sütiket feldobhatjuk apróra vágott dióval vagy mandulával is. Ha gyerekekkel készítjük, a díszítést variálhatjuk színes cukorkákkal, így még játékosabb lesz az édesség.
