Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőtökös szelet egy puha, diós sütemény, amelyben a sütőtök természetes édessége és a fahéj fűszeressége találkozik. Könnyen elkészíthető, és 45–60 perc alatt süthetjük készre. Ideális választás 4–6 adaghoz, akár délutáni kávé mellé, akár desszertként.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukrot keverjük össze az olajjal, a sütőtökpürével és a vaníliakivonattal. Ezután adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és minden hozzáadás után alaposan dolgozzuk össze a masszát.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a darált diót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. A száraz hozzávalókat adjuk a folyékony keverékhez, és keverjük simára.

A tésztát sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on 45–60 perc alatt megsütjük. A végén végezzünk tűpróbát, hogy biztosan átsüljön.

Tipp

Ha szeretnénk változatossá tenni, keverhetünk a tésztába mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt. A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy tálalhatjuk egy kis tejszínhabbal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is