Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Svájci habcsók

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fehérjét és a cukrot gőz fölött 60-70 fokosra melegítjük. Érdemes finoman kevergetni, nehogy a felcsapódó (esetleg intenzívebb) gőz miatt az edény falán elkezdjen főni a fehérje. Amennyiben nincsen cukorhőmérőnk, akkor úgy tudjuk ellenőrizni a hőfokot, hogy belenyúlunk egy ujjunkkal és amennyiben a nem érzünk cukorszemcséket és csípi a meleg az ujjunkat készen is van! […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cake Girl
Beküldte: 2021.03.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A fehérjét és a cukrot gőz fölött 60-70 fokosra melegítjük.

Érdemes finoman kevergetni, nehogy a felcsapódó (esetleg intenzívebb) gőz miatt az edény falán elkezdjen főni a fehérje.

Amennyiben nincsen cukorhőmérőnk, akkor úgy tudjuk ellenőrizni a hőfokot, hogy belenyúlunk egy ujjunkkal és amennyiben a nem érzünk cukorszemcséket és csípi a meleg az ujjunkat készen is van!

Levesszük a tálat a gőzről, majd egy csipet citromsavat adhatunk hozzá ezen a ponton, de ez opcionális.

Kézi robotgéppel elkezdjük habosítani.

Amikor már habos színezhetjük kedvünkre gél állagú ételfestékkel, majd addig verjük a habot, míg fényes, stabil állagú nem lesz.

A habverőt kiemelve a hab csúcsai nem hajlanak vissza.

Valamilyen szép díszítőcsővel ellátott habzsákot előkészítünk, majd beletöltjük a habot és egy sütőpapírral fedett tepsire csókokat, karikákat nyomunk, ízlés szerint.

Amennyiben habcsók nyalókát szeretnétek készíteni, szükségetek lesz hurka vagy saslikpálcikákra. A képek közt látható módon nyomtok a papírra egy kis habot, amibe beágyazzátok a pálcika felső részét és erre alakíthatjátok ki majd a nektek tetsző nyalóka formát.

A kész tepsiket 70 fokos sütőben szárítjuk kb 1,5-2 órán keresztül. Vagy nagyon résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson, vagy kb 10 percenként nyissuk ki és töröljük le a sütő ajtajának belső felére kicsapódott nedvességet is.

Amikor simán leemeled a papírról a csókokat, készen is vannak, kiszáradtak.

A szárítási idő nagyban függ a sütőtől is!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Cake Girl
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is