Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szatmári rizses kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 1 liter tej
  • 3 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 7 evőkanál cukor

Hab

  • 30 dkg rizs
  • 5 evőkanál cukor
  • 1,5 liter víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 500 ml habtejszín
  • tej

Elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. Ezután a fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze.

A masszát egy 22×38 cm-es tepsibe simítjuk, amelyet sütőpapírral béleltünk ki. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingot a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. Amikor kész, még melegen a kihűlt piskótára simítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A habhoz a rizst bő, cukros vízben elkezdjük főzni. Amikor a víz elforrt, de a rizs még nem főtt meg teljesen, annyi tejet adunk hozzá, hogy a rizs krémesre főjön. A rizst hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizzsel óvatosan összeforgatjuk. A kész habot a csokoládés pudingréteg tetejére simítjuk.

A sütemény tetejét kakaóporral megszórjuk, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szakmari-rizses-kocka/