Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő csipet só 1 ek rum 8 dkg margarin 2 tojássárgája 1 marék cukor 3 dl olaj 20 dkg sárga barack/meggy dzsem 3 ek porcukor Elkészítése: A cukrot beleszórjuk a tejbe, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.03.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 ek rum
  • 8 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 marék cukor
  • 3 dl olaj
  • 20 dkg sárga barack/meggy dzsem
  • 3 ek porcukor


Elkészítése:

A cukrot beleszórjuk a tejbe, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, a rumot, a tojások sárgáját. Elkezdjük felverni ,közben apránként adagoljuk hozzá a felolvasztott margarint, amibe egy teáskanál étolajat is teszünk. Addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől. Közepesen lágy tésztát kapunk. Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával, 30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Ismét letakarjuk, és még 20 percig kelesztjük. Nem túl forró olajban egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd a másikat fedő nélkül szép pirosra.

Papírtörlőre kiszedjük, még forrón megtöltjük a fánkok közepét sárgabarack és/vagy meggy dzsemmel.

Végül megszórjuk porcukorral.

[box style=”info”]Ha a fánkok egyik oldalát fedő alatt sütitek, akkor lesz szalagos![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is