Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalagos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 ek rum
  • 8 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 marék cukor
  • 3 dl olaj
  • 20 dkg sárga barack/meggy dzsem
  • 3 ek porcukor


Elkészítése:

A cukrot beleszórjuk a tejbe, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, a rumot, a tojások sárgáját. Elkezdjük felverni ,közben apránként adagoljuk hozzá a felolvasztott margarint, amibe egy teáskanál étolajat is teszünk. Addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől. Közepesen lágy tésztát kapunk. Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával, 30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Ismét letakarjuk, és még 20 percig kelesztjük. Nem túl forró olajban egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd a másikat fedő nélkül szép pirosra.

Papírtörlőre kiszedjük, még forrón megtöltjük a fánkok közepét sárgabarack és/vagy meggy dzsemmel.

Végül megszórjuk porcukorral.

[box style=”info”]Ha a fánkok egyik oldalát fedő alatt sütitek, akkor lesz szalagos![/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szalagos-fank-7/