Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalakális sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag szalalkáli
  • liszt (amennyit felvesz )

Máz

  • 30 dkg porcukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítése

6 tojássárgáját és 4 kanál cukrot jó habosra keverünk a 5 dekagramm vajjal. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és hozzáadjuk a masszához. A 6 tojás keményre vert habját is hozzáadjuk a masszához. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszúrjuk, és közepüket kisebb lyukkal ellátjuk. Aranysárgára sütjük előmelegített sütőben.

Máz:

4 tojásfehérjét 30 dekagramm porcukorral gőz felett kemény habbá verünk, majd beleforgatjuk a kihűlt pereceket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szalakalis-perec/