Elkészítése
A tészta elkészítése
A tészta hozzávalóit egy kevés tejjel összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és zsírozott sütőlemezre helyezzük. 170-180 fokos előmelegített sütőben sütjük aranybarnára. A másik tésztalapot is ugyanígy kinyújtjuk és megsütjük. Miután a lapok kihűltek, az egyiket gyümölcslekvárral megkenjük.
A babapiskótás réteg elkészítése
A lekvárral megkent alsó tésztalapra sorban rárakjuk a babapiskótákat. A rumos tejet egy ecsettel jól bekenjük a piskótákra, hogy jól átitatódjanak.
A krém elkészítése
A tojást, a lisztet, a tejet és vaníliát sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint és a porcukrot krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és alaposan összedolgozzuk. Ezt a krémet egyenletesen rásimítjuk a babapiskótákra, majd a másik tésztalappal lefedjük.
A hab és díszítés
A tojásfehérjéket a cukorral és rummal kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Végül cukorvirágokkal díszítjük a sütemény tetejét.
Tálalás
Miután a sütemény összeállt, néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

