Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalalkális habos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • tej (a gyúráshoz )
  • 1 kávéskanál szalalkáli

Krém

  • 3 db tojássárgája
  • 6 csapott evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A piskóták locsolásához

  • kb 1 dl tej
  • rum (vagy aroma )

Máz a tetejére

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál rum

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit egy kevés tejjel összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, és zsírozott sütőlemezre helyezzük. 170-180 fokos előmelegített sütőben sütjük aranybarnára. A másik tésztalapot is ugyanígy kinyújtjuk és megsütjük. Miután a lapok kihűltek, az egyiket gyümölcslekvárral megkenjük.

A babapiskótás réteg elkészítése

A lekvárral megkent alsó tésztalapra sorban rárakjuk a babapiskótákat. A rumos tejet egy ecsettel jól bekenjük a piskótákra, hogy jól átitatódjanak.

A krém elkészítése

A tojást, a lisztet, a tejet és vaníliát sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint és a porcukrot krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és alaposan összedolgozzuk. Ezt a krémet egyenletesen rásimítjuk a babapiskótákra, majd a másik tésztalappal lefedjük.

A hab és díszítés

A tojásfehérjéket a cukorral és rummal kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Végül cukorvirágokkal díszítjük a sütemény tetejét.

Tálalás

Miután a sütemény összeállt, néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szalalkalis-habos-kocka/