Elkészítése
A tészta elkészítése
Először összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két cipót formálunk belőle. Mindkét cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajazott tepsi hátán megsütjük. Miután megsültek, félretesszük hűlni.
A krém elkészítése
A krémhez a tejet, a cukrokat, a lisztet és a tojássárgákat egy lábasban összekeverjük, majd sűrű pépet főzünk belőle. Amikor elkészült, lehűtjük. Közben a margarint kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt főzött krémet, és addig keverjük, amíg sima és habos lesz.
A sütemény összeállítása
Az első sült lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd kirakjuk babapiskótával. A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük rumos tejjel, hogy jól átázzanak. Ezután a krémet ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. A másik sült lapot rátesszük, hogy befedje a krémet.
A máz elkészítése
A máz hozzávalóit gőz felett habosra verjük, majd a sütemény tetejére kenjük. Egy késsel kissé cirókáljuk a tetejét, hogy díszítést kapjon.
Ez egy nagyon finom, régi recept, érdemes kipróbálni!
Tepsi méret
20×30 cm


