Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Szalakális krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése Először összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két cipót formálunk belőle. Mindkét cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajazott tepsi hátán megsütjük. Miután megsültek, félretesszük hűlni. A krém elkészítése A krémhez a tejet, a cukrokat, a lisztet és a tojássárgákat egy lábasban összekeverjük, majd sűrű pépet főzünk belőle. Amikor elkészült, lehűtjük. Közben a margarint […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2020.07.29.

Hozzávalók a tésztához

Töltelékhez

A babapiskóták locsolásához

Az alsó lap megkenéséhez

A mázhoz

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két cipót formálunk belőle. Mindkét cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajazott tepsi hátán megsütjük. Miután megsültek, félretesszük hűlni.

A krém elkészítése

A krémhez a tejet, a cukrokat, a lisztet és a tojássárgákat egy lábasban összekeverjük, majd sűrű pépet főzünk belőle. Amikor elkészült, lehűtjük. Közben a margarint kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt főzött krémet, és addig keverjük, amíg sima és habos lesz.

A sütemény összeállítása

Az első sült lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd kirakjuk babapiskótával. A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük rumos tejjel, hogy jól átázzanak. Ezután a krémet ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. A másik sült lapot rátesszük, hogy befedje a krémet.

A máz elkészítése

A máz hozzávalóit gőz felett habosra verjük, majd a sütemény tetejére kenjük. Egy késsel kissé cirókáljuk a tetejét, hogy díszítést kapjon.

Ez egy nagyon finom, régi recept, érdemes kipróbálni!

Tepsi méret

20×30 cm

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is