Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalalkális krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 dl tej
  •  2 egész tojás

Krém

  • 4 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • rum
  • 7 dl tej
  • 10 dkg vaj

Elkészítése

A szalalkálit tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként lapokat sütünk belőle.

A krémhez a tojásokat, a cukrot és a kakaóport simára keverjük, hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd kis lángon sűrű krémmé főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat és a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Ezzel a krémmel rétegezzük a lapokat.

A tetejére 1 tojásfehérjéből gőz felett kemény habot verünk, és elsimítjuk a sütemény tetején.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szalalkalis-kremes-2/