Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szaloncukros sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • dió
  • mogyoró
  • lekvár
  • szaloncukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A 3 tojás sárgáját 3 evőkanál meleg vízzel és a 15 dkg cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot. A vajat megolvasztjuk, a tojásfehérjéből habot verünk és a dióval vagy mogyoróval a tésztához keverjük.

Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát és 200 fokon megsütjük.

A szaloncukrokat felvagdossuk.

A kisült tésztára éppen csak annyi lekvárt kenünk, hogy megfogja a szaloncukrokat. Miután a tésztára ráhalmoztuk a szaloncukrot körülbelül 5 percre visszatesszük a sütőbe . Mikor a csoki kissé megolvadt, kivesszük , hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szaloncukros-sutemeny/