Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szamóca torta vanilia krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tortalap hozzávalói

  • 4 db tojás
  • 180 g cukor
  • 140 g finomliszt
  • 100 g margarin

Vanília krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 50 g vaj
  • 10 dkg porcukor

Zselatinhoz

  • 1 csomag tortazselé
  • 300 ml víz
  • 25 dkg szamóca

Elkészítése

A tortalaphoz a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a cukrot. Apránként hozzáadjuk a lisztet, végül a margarint is beleforgatjuk.

A 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Amíg a tortalap sül, elkészítjük a vaníliakrémet. A pudingot a csomagoláson leírt módon, a cukorral és tejjel megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Simára keverjük, és a teljesen kihűlt tortalapra simítjuk.

A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megdermedjen.

A zseléhez a tortazseléport a csomagoláson jelzett módon 300 ml forró vízzel elkeverjük, majd még melegen a szamócával kirakott torta tetejére öntjük, a közepétől indulva. 10 perc alatt szépen megdermed.

A tortát érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. A pudingot kevesebb tejjel főzhetjük, hogy sűrűbb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szamoca-torta-vanilia-kremmel/