Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szamócás tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 400 ml cukrászhab
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg szamóca
  • csokidara a díszítéshez

Elkészítése

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A jól eldolgozott masszát sütőpapíros 30*40 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A szamóca 2/3-át apróra vágjuk és óvatosan a krémhez keverjük.

A krém 2/3-át a piskótára kenjük, majd feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk és a maradék szamócával, csokidarával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szamocas-tekercs/