Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szedres dunahullám recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 15 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • szeder

Krém

  • 5 dl tej
  • 2 csomag eperízű pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére

  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A margarint, a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

Hozzáadjuk a habhoz a sárgás masszát, majd végül a sütőporral elkevert lisztet is. Egy közepes méretű, sütőpapíros tepsibe elszórjuk evőkanállal a massza felét, a maradékba 2 ek kakaóport keverünk és ezt is belekanalazzuk a tepsibe. A szedret a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben tőpróbáig sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt.

A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. Rásimítjuk a süteményre, majd vízgőz felett felolvasztjuk a bevonót az olajjal és a puding tetejére simítjuk. Hagyjuk, hogy megdermedjen, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szedres-dunahullam/