Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szedres sütik

Szedres gyümölcstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjünk vajjal és megszórjuk liszttel. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a vaníliát, a citromaromát és a cukrot egy edénybe mérjük, majd habosra keverjük. A sütőporos lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval félkeményre verjük. A habos vajhoz adjuk a tojássárgákat és azzal is keverjük tovább a krémet, majd a liszt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2021.09.20.

Tészta

Tetejére

Elkészítése

A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjünk vajjal és megszórjuk liszttel.

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a vaníliát, a citromaromát és a cukrot egy edénybe mérjük, majd habosra keverjük.

A sütőporos lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval félkeményre verjük.

A habos vajhoz adjuk a tojássárgákat és azzal is keverjük tovább a krémet, majd a liszt felét hozzákeverjük. Ezután már kézzel keverjük hozzá a tojásfehérje habot.

A formába öntjük a tésztát és elegyengetjük a masszát. 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük.

A vaníliás pudingporból a szokásos módon pugingot főzünk, majd a kifordított és kihűlt tortánk közepébe öntjük és eloszlatjuk rajta egyenletesen. Ezután a szederrel kirakjuk és elkészítjük a gyümölcszselét a csomagoláson leírtak alapján.

A gyümölcszselét lassan eloszlatva a gyümölcsre öntjük. A tejszínből és a porcukorból habot verünk és csillagcsővel ellátott nyomózsákból kis köröket díszítőelemeket teszünk a tortára.

Pisztácia őrleménnyel megszórva, jól behűtve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is