Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szedres gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 12,5 dkg sütemény vagy finomliszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 6 dkg vaj
  • 1 üvegcse citromaroma
  • 1 üvegcse vanília aroma

Tetejére

  • 2 evőkanál tejszín
  • 20 dkg friss szeder
  • 1 teáskanál pisztácia őrlemény (díszítésnek)
  • 1 csomag instant gyümölcszselé (színtelen)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 3 evőkanál cukor (ízlés szerint)

Elkészítése

A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjünk vajjal és megszórjuk liszttel.

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a vaníliát, a citromaromát és a cukrot egy edénybe mérjük, majd habosra keverjük.

A sütőporos lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval félkeményre verjük.

A habos vajhoz adjuk a tojássárgákat és azzal is keverjük tovább a krémet, majd a liszt felét hozzákeverjük. Ezután már kézzel keverjük hozzá a tojásfehérje habot.

A formába öntjük a tésztát és elegyengetjük a masszát. 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük.

A vaníliás pudingporból a szokásos módon pugingot főzünk, majd a kifordított és kihűlt tortánk közepébe öntjük és eloszlatjuk rajta egyenletesen. Ezután a szederrel kirakjuk és elkészítjük a gyümölcszselét a csomagoláson leírtak alapján.

A gyümölcszselét lassan eloszlatva a gyümölcsre öntjük. A tejszínből és a porcukorból habot verünk és csillagcsővel ellátott nyomózsákból kis köröket díszítőelemeket teszünk a tortára.

Pisztácia őrleménnyel megszórva, jól behűtve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szedres-gyumolcstorta/