Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szedres krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, valamint a szeder levével, hogy összesen fél liter folyadékot kapjunk. A keveréket állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a szedret. Félretesszük hűlni. A tésztához a lisztet, a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.05.10.

Tészta

Szedres krém

Vaníliás krém

Tetejére

Elkészítése

A szedres krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, valamint a szeder levével, hogy összesen fél liter folyadékot kapjunk. A keveréket állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a szedret. Félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. A masszát sütőpapírral kibélelt, 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, amíg sima állagot nem kapunk.

Az összeállításhoz a kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a szedres krémet, majd erre simítjuk a vaníliás krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a vaníliás krém tetején egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is