Elkészítése
A szedres krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, valamint a szeder levével, hogy összesen fél liter folyadékot kapjunk. A keveréket állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a szedret. Félretesszük hűlni.
A tésztához a lisztet, a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. A masszát sütőpapírral kibélelt, 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, amíg sima állagot nem kapunk.
Az összeállításhoz a kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a szedres krémet, majd erre simítjuk a vaníliás krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a vaníliás krém tetején egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
