Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szedres krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4 db tojás

Szedres krém

  • 1 üveg szederbefőtt
  • 1,5 dl tej
  • 2 csomag fahéjas vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Vaníliás krém

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

A szedres krémhez a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, valamint a szeder levével, hogy összesen fél liter folyadékot kapjunk. A keveréket állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a szedret. Félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a cukrot, a margarint, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. A masszát sütőpapírral kibélelt, 20×30 cm-es tepsibe simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt, kézi mixerrel hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, amíg sima állagot nem kapunk.

Az összeállításhoz a kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a szedres krémet, majd erre simítjuk a vaníliás krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a vaníliás krém tetején egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szedres-kremes/