Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szedres Pavlova torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 teáskanál almaecet

A tetejére

  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg szeder
  • 4 dkg porcukor (szóráshoz)
  • 1 csokor citromfű (díszítéshez)

Elkészítése

Alap elkészítése

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Folyamatosan, lassan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd további 10 percig verjük, hogy fényes, stabil habot kapjunk. Ezután beleforgatjuk az étkezési keményítőt és az almaecetet.

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és az aljára egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A masszát a körön belül egyenletesen elsimítjuk. 100 °C-ra előmelegített sütő alsó harmadában, légkeveréssel kb. 80 percig sütjük. A sütés után a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék és díszítés

A hideg tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt tortaalap tetején elsimítjuk. A friss szedret egyenletesen elrendezzük rajta, porcukorral megszórjuk, és citromfű levelekkel díszítjük. A tortát azonnal tálaljuk.

Tipp

Ha változatosságra vágyunk, a szeder helyett málnával, eperrel vagy áfonyával is elkészíthetjük. A tejszínhabba keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat, ami még frissebb ízt ad a desszertnek. Ünnepi alkalmakra a tetejét reszelt fehér csokoládéval is megszórhatjuk, így még elegánsabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szedres-pavlova-torta/