Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szedres, szórt sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20-25 dkg szeder
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej

Elkészítése

Elkészítés

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a puha margarint. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, míg sima, folyékony tésztát kapunk.

A masszát kikent tepsibe öntjük, a tetejét enyhén meghintjük liszttel, majd egyenletesen rászórjuk a szedret. Előmelegített sütőben, 175–180 °C-on tűpróbáig sütjük.

Tipp

A szedret bátran helyettesíthetjük más idénygyümölcsökkel, például málnával, ribizlivel vagy barackdarabokkal. Porcukorral meghintve és vaníliafagylalttal tálalva különösen finom.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szedres-szort-sutemeny/