Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szedres, tejszínes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 dl étolaj
  • 10 evőkanál langyos víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 40 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Tetejére

  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • víz

Díszítésnek

  • szeder

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, vizet és a sütőporral elvegyített lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd összekeverjük a két tésztát, és sütőpapírral bélelt 30*35 cm-es tepsiben kb 30 perc alatt megsütjük.

A szedret összeturmixoljuk a cukorral és a citrom levével, majd hozzáadjuk a joghurtot. A tejszínből kemény habot verünk, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót. A tejszínes krémhez adjuk a szedres krémet, és jól összekeverjük.

A piskótára rákenjük a szedres krémet, egyenletesen eligazítjuk, egy-két szedret ráteszünk díszítésnek, majd értelem szerűen megcsináljuk a zselét (felöntjük forró vízzel, és elkeverjük), majd ráöntjük a sütire.

Betesszük a hűtőbe dermedni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szedres-tejszines-szelet/