A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (31*38 cm).
Előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig elősütjük, majd kivesszük megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük, majd apránként a tojásos habba keverjük.
A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, végül egy tálcára borítjuk.
Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kéttévágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a sütemény tetejét bevonjuk vele.
4-5 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.