Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Székely szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzer

  • 25 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 14 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 citrom héja
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Diós piskóta

  • 4 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • csipet só

Továbbá

  • 30 dkg baracklekvár

Díszítés

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (31*38 cm).

Előmelegített, 180 °C-os sütőben 10 percig elősütjük, majd kivesszük megkenjük a lekvár felével.

A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük, majd apránként a tojásos habba keverjük.

A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20-25 percig sütjük.

Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, végül egy tálcára borítjuk.

Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kéttévágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd a sütemény tetejét bevonjuk vele.

4-5 órát állni hagyjuk, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szekely-szelet/