Elkészítése
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. A tésztát három egyforma cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.
A tésztacipókat egyenként a tepsi méretére kisodorjuk, majd lekvárral megkenjük. A két oldalát meggyszemekkel kirakjuk, és a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a közepe felé, úgy, hogy körülbelül 8 cm széles sávot szabadon hagyunk a tölteléknek.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a darált diót óvatosan fakanállal belekeverjük. A szabadon maradt középső részt megtöltjük ezzel a diós töltelékkel.
Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
