Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. A tésztát három egyforma cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk. A tésztacipókat egyenként a tepsi méretére kisodorjuk, majd lekvárral megkenjük. A két oldalát meggyszemekkel kirakjuk, és a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.11.08.

A tészta hozzávalói

A tészta lekenéséhez

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. A tésztát három egyforma cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

A tésztacipókat egyenként a tepsi méretére kisodorjuk, majd lekvárral megkenjük. A két oldalát meggyszemekkel kirakjuk, és a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a közepe felé, úgy, hogy körülbelül 8 cm széles sávot szabadon hagyunk a tölteléknek.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a darált diót óvatosan fakanállal belekeverjük. A szabadon maradt középső részt megtöltjük ezzel a diós töltelékkel.

Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is