Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szemüveges tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés tej
  • reszelt citromhéj
  • 3 db tojássárgája

A tészta lekenéséhez

  • baracklekvár

A töltelékhez

  • 3 db tojásfehérje (kemény habbá verve )
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió (lehet kókuszreszelék,mák,mogyoró is)
  • 1 üveg magozott meggy
Szemüveges tészta

Elkészítése

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. A tésztát három egyforma cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk.

A tésztacipókat egyenként a tepsi méretére kisodorjuk, majd lekvárral megkenjük. A két oldalát meggyszemekkel kirakjuk, és a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a közepe felé, úgy, hogy körülbelül 8 cm széles sávot szabadon hagyunk a tölteléknek.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a darált diót óvatosan fakanállal belekeverjük. A szabadon maradt középső részt megtöltjük ezzel a diós töltelékkel.

Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szemuveges-teszta/