Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 dkg ch csökkentett liszt-DW süteményliszt
- 10 dkg tönköly liszt, vagy 20 dkg finom liszt
- 5 db tojás
- 5 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő 4:1, vagy 20 dkg cukor
- 12 g sütőpor
- 12 dkg vaj-olvasztva
- 1 dkg kakaópor
- 45 dkg cseresznye-magozva
- 25 dkg sajtkrém
- 10g express zselatin fix
- 1 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő 4:, vagy 4 dkg cukor
- tetejére kakaópor-opcionális
Elkészítése:
A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, majd a többször átszitált, sütőporral elkevert liszteket a tojásos masszához adagoljuk.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük.
A tészta egyharmadába belekeverjük a kakaóport.
A fehér tésztát egy 24×24 cm-es zsiradékkal kikent liszttel szórt sütőformába simítjuk.
Ráhalmozzuk a cseresznyét, egyenletesen elosztva, majd befedjük a barna tésztával.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.
Miután kihűlt rákenjük a sajtkrémet amiben elkeverjük az édesítőt és a zselatin fixet.
1-2 óra hűtés után szeletelhető.
[box style=”info”]A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.[/box]

