Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szénhidrát csökkentett cseresznyés sajtos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg ch csökkentett liszt-DW süteményliszt
  • 10 dkg tönköly liszt, vagy 20 dkg finom liszt
  • 5 db tojás
  • 5 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő 4:1, vagy 20 dkg cukor
  • 12 g sütőpor
  • 12 dkg vaj-olvasztva
  • 1 dkg kakaópor
  • 45 dkg cseresznye-magozva
  • 25 dkg sajtkrém
  • 10g express zselatin fix
  • 1 dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő 4:, vagy 4 dkg cukor
  • tetejére kakaópor-opcionális


Elkészítése:

A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, majd a többször átszitált, sütőporral elkevert liszteket a tojásos masszához adagoljuk.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük.

A tészta egyharmadába belekeverjük a kakaóport.

A fehér tésztát egy 24×24 cm-es zsiradékkal kikent liszttel szórt sütőformába simítjuk.

Ráhalmozzuk a cseresznyét, egyenletesen elosztva, majd befedjük a barna tésztával.

180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.

Miután kihűlt rákenjük a sajtkrémet amiben elkeverjük az édesítőt és a zselatin fixet.

1-2 óra hűtés után szeletelhető.

[box style=”info”]A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szenhidrat-csokkentett-cseresznyes-sajtos-kocka/