Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 25 dkg margarin 5 közepes tojás sárgája 1 csipet só Töltelékhez: 5 közepes tojás fehérje 25 dkg darált dió 20 dkg porcukor 1 kezeletlen citrom reszelt héja 2 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A lisztet keverjük el a sóval, majd morzsoljuk össze jól a hideg, felkockázott margarinnal. A tojásokat hozzáadva az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.01.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 közepes tojás sárgája
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  • 5 közepes tojás fehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A lisztet keverjük el a sóval, majd morzsoljuk össze jól a hideg, felkockázott margarinnal. A tojásokat hozzáadva az egészet jól gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva egy éjszakán át pihentessük hűtőben.

Másnap a sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, míg el nem keveredik benne. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált diót és a citrom reszelt héját. Óvatosan összeforgatjuk.

A hűtőből kivett tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Pizzavágóval, vagy éles késsel 7×7 cm-es négyzeteket vágunk belőle, és a töltelék felét elosztjuk rajta.

A négyzetek sarkait összefogjuk, nyomkodjuk, mint a túrós batyunál. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Hőlégkeveréssel kb. 5 percet sütjük 200 fokon, majd csökkentve a hőmérsékletet 170 fokra, további kb. 12 percet sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral.

A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

[box style=”info”]Még karácsony előtt egy kedves hölgy kért meg, hogy süssem meg neki ezt a számomra eddig ismeretlen süteményt. Picit aggódtam, hogy a sok tojástól mennyire lesz lágy a tészta, de a hűtős pihentetés után meglepően könnyen lehetett vele dolgozni. Kevés töltelék nekem maradt meg, de amint elkészültek, tudtam, hogy még egész nyugodtan tölthettem volna többet is a levelekbe.
Pár darab sütit hagytunk kóstolóba magunknak is, ami olyan hamar elfogyott, hogy biztosan újra el kell majd készítenem a családnak is.
30 db süti lett ebből az adag tésztából.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is