Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg durum liszt 20 dkg fehér tönköly liszt 7 dkg kókuszvirág cukor 20 dkg vaj 10 dkg szezámmag 2 db tojás – egy kevés kell majd a lekenéshez Töltelékhez: 80 dkg ribizli 5 dkg kókuszvirág cukor Elkészítése: A tésztához a liszteket cukorral összeforgatjuk, a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojásokkal, a tejföllel és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
erzsikonyha
Beküldte: 2015.07.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg durum liszt
  • 20 dkg fehér tönköly liszt
  • 7 dkg kókuszvirág cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg szezámmag
  • 2 db tojás – egy kevés kell majd a lekenéshez

Töltelékhez:

  • 80 dkg ribizli
  • 5 dkg kókuszvirág cukor


Elkészítése:

A tésztához a liszteket cukorral összeforgatjuk, a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojásokkal, a tejföllel és a szezámmag 2/3-val összegyúrjuk.

Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egy alacsony, 28 cm-es, kivehető aljjal rendelkező pitesütő formába terítjük. Rásimítjuk a cukorral elkevert ribizlit.

A maradék tésztát kinyújtjuk, szűk csíkokat vágunk. A csíkokkal alá-fölé fűzve beborítjuk a gyümölcsöt.
Kevés tojással megkenjük, és a maradék szezámmaggal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Érdemes lassan felszívódó liszteket is kipróbálni, a vércukrot nem emeli meg hirtelen.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is