Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg durum liszt
- 20 dkg fehér tönköly liszt
- 7 dkg kókuszvirág cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg szezámmag
- 2 db tojás – egy kevés kell majd a lekenéshez
Töltelékhez:
- 80 dkg ribizli
- 5 dkg kókuszvirág cukor
Elkészítése:
A tésztához a liszteket cukorral összeforgatjuk, a vajjal elmorzsoljuk, végül a tojásokkal, a tejföllel és a szezámmag 2/3-val összegyúrjuk.
Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A tészta kétharmad részét lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és egy alacsony, 28 cm-es, kivehető aljjal rendelkező pitesütő formába terítjük. Rásimítjuk a cukorral elkevert ribizlit.
A maradék tésztát kinyújtjuk, szűk csíkokat vágunk. A csíkokkal alá-fölé fűzve beborítjuk a gyümölcsöt.
Kevés tojással megkenjük, és a maradék szezámmaggal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Érdemes lassan felszívódó liszteket is kipróbálni, a vércukrot nem emeli meg hirtelen.[/box]


