Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámtallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 9 dkg szezámmag
  • 3 dkg margarin
  • 3 dkg barna cukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • olaj (a kanálhoz )

Elkészítése

Először megpirítjuk a szezámmagot, majd hagyjuk kihűlni. A margarint kézi robotgéppel habosra keverjük a barna cukorral, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, és alaposan elkeverjük. Ezután a csipet sóval elkevert lisztet is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kihűlt szezámmagot.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszából kiskanállal diónyi halmokat teszünk rá. Ezután beolajozzuk a kiskanalat, és óvatosan ellapítjuk vele a halmokat, hogy korongokat kapjunk.

170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt aranyszínűre sütjük a korongokat.

Egyszerű és gyors rágcsálnivaló, amely bármikor jól jön!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szezamtaller/