Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szicíliai tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 dl fehérbor (amennyit a tészta felvesz)

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej

Elkészítése

A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagságúra, majd köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk.

Ebben segíthet, ha például rossz partvisnyelőből (persze fa legyen, hogy még véletlenül se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágunk, és ezekre hajtjuk a köröket, majd ezeket a sütés alatt is benne hagyjuk, így megőrzik az alakjukat.

A tésztát 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsültek, kiszedjük a segédeszközöket, már ha van, és megtöltjük a krémmel.

A legkönnyebben habzsák segítségével. A krémet vagy a pudingot főzhetjük édesebbre is, mivel a tésztában nincs cukor.

A töltésnél vigyázzunk, hogy a cső alakúra sült tészták ne törjenek el, mert könnyen repednek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sziciliai-tekercs/